Decemberkage

Decemberkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :
Decemberkage, billede 4 Decemberkage, billede 1 Decemberkage, billede 2 Decemberkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
500 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Blend mandlerne eller hak dem med en kniv. Rør blødgjort smør godt med sukker. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør hvedemel og mandler i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen evt. af 2 gange. Hæld dejen i en smurt bradepande (23x33 cm).

Bland sukker og kanel og drys det over kagen.

Bag kagen nederst i ovnen. Ca. 40 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Skær kagen ved servering i tynde skiver.

Tips:

Kagen er velegnet til frysning.


karakterer:
Opskriften er vist 55538 gange,
og udskrevet 1141 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31805 (7572 kcal)
KJ pr. Pers. 2650 (631 kcal)
Vægt ialt 1865 gram
Vægt pr. Pers. 155 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1704 KJ (405 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 27.2 gram
Kulhydrat 34.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

thomas  -  2012-12-22 08:04:16
smager rigtig godt med æbler

  -  2011-12-19 23:41:42
Prøv at udskifte smøret med olie Jeg har ikke prøvet men jeg har gjort ved andre kager. Jeg bruger solsikkerolie eller vindruekerneolie

Fru Rasmussen  -  2011-12-18 23:21:33
Ak ja - de fedtforskrækkede går glip af meget.

Johanne  -  2010-12-19 23:33:23
man kunne jo eksperimentere med mindre fedtstof, og så tror jeg forøvrigt at den ville smage helt fantastisk, hvis man lægger æblestykker oven på dejen før man drysser den med kanelsukker!!!

kirsten  -  2009-12-16 20:13:48
Jeg tør godt prøve den. Er ikke så fedtforskrækket.

Karina,søndersø. 6-12-08  -  2008-12-06 02:11:31
Jeg troede lige at jeg havde fundet en lækker opskrift, men da jeg så hvor meget fedtstof kagen indeholder slettede jeg den hurtigt fra min mail. Øv kan der ikke komme nogle kager hvor vi ikke skal ud og løbe 30km når vi har spist et lille stykke.

Solveig  -  2008-11-24 15:44:47
Jeg vil ikke engang prøve den. 500 g smør er da vist lidt i overkanten.