Daglejerbrød

Daglejerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
1 tsk.sukker
9 dl.vand
1500 g.hvedemel
1 spsk.salt
1 spsk.olie
 
Opskrift:
Rør gæren med sukker og 1 dl håndvarmt vand. Lad det stå, til det skummer. Sigt mel og salt ned i en stor skål. Lav et krater i midten. Hæld gæren i og derefter resten af vandet og olien. Rør det sammen. Ælt dejen på et melet bord, til den er glat og elastisk. Læg den i en smurt skål og dæk med smurt husholdningsfilm. Lad den hæve til dobbelt størrelse, ca 2 timer. Slå dejen ned og ælt den igennem. Del dejen i to portioner, hver portion deles i 2 stykker, det ene dobbelt så stort som det andet. Ælt dem og form dem til runde brød. Læg de små brød oven på de store . Sæt brødene på bagepapir og stik skaftet af en grydeske midt ned gennem de to lag, så de hænger sammen. Dæk brødene med smurt film, lad dem hæve i 30 minutter, og bag dem i en varm ovn ved 220 grader i 40 minutter. Lad dem køle på bageristen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (12 stemmer)

Opskriften er vist 15243 gange,
og udskrevet 154 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu