Glasurboller

Glasurboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2 spsk.sukker
3 dl.æg
1 tsk.kanel
 Muskatnød, friskrevet
500 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
75 g.smør
2 æg
175 g.rosiner
 
 Glasur:
1 tsk.flormelis
4 spsk.mælk
 
Opskrift:
Varm mælken op, til den er håndvarm. Rør gæren med 1 tsk. sukker og 1 dl. af mælken. Lad det stå til det skummer. Blødgør smørret i resten af mælken i kasserollen. Pisk æggene sammen. Sigt melet og bland kanel og lidt reven muskatnød, samt salt og resten af sukkeret i. Tilsæt gær, æg samt mælk og smør. Rør dejen og ælt den derefter på et melstrøet bord med rosinerne. Læg dejen i en smurt skål og dæk med smurt husholdningsfilm. Lad den hæve i en time. Slå dejen ned, ælt den og lad den stå i 30 minutter. Del den i 18 stykker, der trilles til boller. Skær et kors i dem og lad dem hæve lunt i 15 minutter. Rør flormelis med 4 spsk mælk. Smør bollerne med glasur og bag dem i en varm ovn ved 220 grader i 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 13043 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-16 10:17:31
Slå æggene ud i et dl mål, så kan du se hvor mange der går til 3 dl.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor mange æg går der på 3 dl??