Tordenbrød

Tordenbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
200 g.havregryn
3 dl.mælk
25 g.gær
5 spsk.vand
350 g.hvedemel
1 spsk.salt
2 spsk.olie
 
Opskrift:
Hæld havregrynene i en skål med mælken over. Lad det stå i 30 minutter. Rør gæren ud i 5 spsk håndvarmt vand. Bland havregryn, hvedemel, salt og olie i en skål. Tilsæt gæren og rør det sammen til en blød dej, der æltes på et melstrøet bord, til den er elastisk. Lad den hæve til dobbelt størrelse i en smurt skål dækket med smurt husholdningsfilm. Slå dejen ned og ælt den igennem. Del den i to stykker, der formes til to brød. Læg dem i to velsmurte 500g forme. Dæk dem til med film og lad dem hæve, til dejen når kanten af formen. Smør med mælk og drys med havregryn. Lad brødene bage i en varm ovn ved 220 grader i 30 minutter. Skru ned for varmen til 160 grader og lad dem bage endnu 30 minutter. Vend dem ud af formen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5288 gange,
og udskrevet 115 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu