Gartnerens brød

Gartnerens brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.hvedemel
2 tsk.salt
2 tsk.sukker
 smør som en valnød
25 g.gær
3 dl.vand
 hvedeklid eller -kærner
 
 Desuden:
2 nye lerpotter (ca. 15 cm. i diameter)
 olie
 
Opskrift:
Skyl potterne og tør dem grundigt. Smør dem indvendigt med olie og lad dem bage i ovnen ved 200 grader i ½ time. Rør gæren med 1 tsk. sukker og 1 dl. håndvarmt vand. Lad det stå, til det skummer. Hæld mel, salt og resten af sukkeret i en stor skål. Gnid smørret i. Hæld gæren og resten af vandet i og ælt dejen, der skal slippe skålen. Ælt dejen grundigt på et melet bord og fordel den i de to smurte potter. Dæk med smurt husholdningsfilm og lad brødene hæve til dobbelt størrelse. Smør toppen med mælk og drys med hvedeklid eller –kærner. Bag brødene ved 220 grader i 40 minutter. Vend dem ud af potterne og lad dem køle på bageristen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7189 gange,
og udskrevet 113 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Charlotte  -  2007-03-12 14:45:20
skal der absolut bruges lerpotter?