Porretærte (Brunch)
Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sigt mel og salt ned i en skål.
Gnid smørret i, til blandingen er grynet.
Ælt det med lige akkurat så meget vand, at dejen hænger sammen.
Dæk den til og stil den koldt i 30 minutter.
Rul den ud til en cirkel lidt større end en 20 cm. form. Prik dejen med en gaffel. Læg bagepapir over og fyld op med ris eller tørrede bønner. Bag den i en varm ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 10 minutter. Til fyldet koges de skyllede skivede porrer i letsaltet vand i 7 minutter. Lad dem dryppe af og læg dem så i den forbagte tærte. Lav en opbagt sauce af smør, mel og mælk. Lad den koge i 3 minutter. Smag til med sennep, salt og peber. Lad den køle lidt og hæld den over porrerne. Læg pølseskiverne taglagt ovenpå og drys med osten. Bag tærten ved 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter til osten er smeltet. |
|
Opskriften er vist 76444 gange,
og udskrevet 2163 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne - 2006-11-30 22:46:35 Smagte for meget af "mælkesovs" efter min smag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne