Kanelstang

Kanelstang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stænger 2 stænger
KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kanelstang, billede 4 Kanelstang, billede 1 Kanelstang, billede 2 Kanelstang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
230 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
25 gram Gær, frisk
0.25 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Fyld:
100 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Glasur:
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Smelt margarinen. Bland mel og sukker. Rør margarine, mælk og æg sammen rør gæren ud heri. Bland det tørre med det flydende og ælt dejen godt i gennem. Hæver tildækket på et lunt sted i 20 minutter.

Rør smørret blødt med puddersukker og kanel. Del dejen i to. Rulles dem ud til to rektangler. Fyldet smøres på. Rulles sammen som en roulade, der skæres en revne i midten ikke alt for dyb.

Sættes i den midterste ovnrille ved 200 grader C. alm. ovn i 14 minutter. Når den er kølet af, puttes glasur på.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelstang

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (74 stemmer)

Opskriften er vist 105770 gange,
og udskrevet 2513 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13210 (3145 kcal)
KJ pr. stænger 6605 (1572 kcal)
Vægt ialt 727 gram
Vægt pr. stænger 363 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1815 KJ (432 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 26.6 gram
Kulhydrat 44.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Henrik  -  2019-08-28 17:38:38
Faldt sammen da jeg bagte den. Helt flad, og dejen er elendig. Har aldrig fået så DÅRLIG en kanelstang.

Heidi Z  -  2016-05-16 11:26:37
Utrolig dejlig kage. Viste en bager opskriften og han sagde at det er perfekt mængde af det hele. Smager skønt, og utrolig nem at lave.

Bettina  -  2015-10-06 20:18:56
Ikke en opskrift jeg bruger igen, det er en underlig dej der ikke helt virker som den skal. Bliver lidt som en småkage med fyld.

  -  2015-04-04 05:17:59
13 min 200 C halv brændt og smager af ingenting.

Camilla  -  2013-06-01 19:55:51
Puddersukker ét brun farin :) Det er en misforstået at det skulle være flormelis. Flormelis er fintmalet almindeligt sukker.

Rns  -  2013-03-28 10:27:02
Puddersukker=brun farin. Det har aldrig været flormelis :D

Heidi  -  2012-08-12 00:04:14
Super lækker og dejlig nem at lave :o)

Agnes  -  2012-06-10 21:00:58
Puddersukker er ike flormelis?!

Ns  -  2012-06-09 16:35:05
alt for lidt mel:)

Anders  -  2012-04-14 22:06:40
Jeg plejer at rulle kanelstangen og så klippe den op

  -  2012-03-15 18:05:58
Vores kage var bare mega lækkert! )) Vi er ikke så rige at smide maden ud Man skal bare bruge hoved og fantasi til at forbedre recepten )))

  -  2012-02-16 18:57:46
Dobbelt remonce vil jeg anbefale - og så synes jeg generelt de blev for små, og noget kedelige og tørre. Dejen høvede alt for lidt.... er skuffet desværre

K  -  2012-02-04 12:19:25
Den er et utroligt godt alternetiv til kager købt hos bageren - i den opringdelige opskrift vi har er der 250g gluten mel i og man skal ikke bruge flydende margarine for så bliver dejen meget "våd" I kagen kommer vi også rosiner og ovenpå pynter vi med hakkede mandler eller perlesukker :) et tvist i dejen kan være en 1/2 tsk Kardemomme. Der er til ca 6 personer i en stang.

  -  2012-02-02 13:54:54
Rigtig lækker stang, men puddersukker og brunfarin er altså ikke det samme, puddersukker er flormelis. Gik ud fra at du mente brunfarin hvor du har skrevet puddersukker i opskriften, da det står i dine ingredienser :)

Dårlig opskrift.  -  2012-01-08 09:13:13
Jeg kan ikke se hvordan folk syntes denne er god. Min røg lige i skraldespanden. Hvor skal jeg starte. Der er alt for lidt mel. Mængden af gær er for høj. Den hæver ikke da der ingen salt er i. Kan ikke anbefaldes og lave.

  -  2011-10-27 12:29:53
Til den der skriver at man bare kan komme mindre i, ved da ikke hvad han / hun snakker om ! kom bare mere mel i til man kan se at dejen ikke hænger i skålen.

Saaara  -  2011-09-08 14:33:19
Behøver man at komme gær i??

Mathias   -  2011-07-10 21:16:50
Bedste kage EVER hvis der er for lidt mel i så ælt dog lidt mere i efter dejen er færdig .. ps nem og dejlig dej ikke en af dem man får dej helt op på albuerne med

  -  2011-05-22 12:32:24
Alle der skriver at der ikke er nok mel i, så put dog mindre af det andet i??!! Den blev super god. Jeg lavede noget kagecreme og den blev rigtig god! BEDRE EN BAGERENS !!

Grethe  -  2011-05-07 14:29:52
Den endte i skraldespanden ubagt. For lidt mel, mælk og kanel. For meget sukker og smør. Alt for fed..dårlig

Kristina   -  2011-03-30 21:03:27
Og BTW - utrolig lækker !

Kristina   -  2011-03-30 21:02:27
Hvis man har lyst til at kæle for detaljen, kan man med fordel flette den :)

Lykke  -  2011-03-29 12:38:28
Rigtig god kage, men der skal mere mel i.

mia.!!  -  2010-05-20 09:12:11
hvorfor står der ikke ANTAL AF PERSONER!,- det er for dårligt, vi sidder omme i skolen og skal lave mad og så kan man ikke se hvor mange personer det er til -,-

Shorty  -  2009-09-23 14:22:19
Forstår ikke mængden af mel, vil mene der er alt for lidt..

Miss. M  -  2009-01-16 14:20:29
Jeg puttede lidt kagecreme i, det gør den rigtig lækker, men lad den blive kold, ellers bliver det for snasket.

  -  0000-00-00 00:00:00
den er god