Mango glød habanero chilisauce

Mango glød habanero chilisauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Frugt - Mango

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
3-15 Habanero chilier (afhængig af ønsket styrke i sovsen)
2 modne mangofrugter
4 spsk.brun farin
4 spsk.hvidvins- eller riseddike
1 spsk.karrypulver (gerne Madras typen)
0.5 spsk.stødt spidskommen
1 spsk.paprika eller anden mild chilipulver
0.5 tsk.salt (eller efter behag)
1 tsk.friskkværnet sort peber
1 lime
1 appelsin
2 spsk.sennepspulver
2 dl.vand
2 tsk.majsstivelse (f.eks. Maizena)
 
Opskrift:
Befri chilierne for kerner, frø og stilk. Hak dem meget fint. Skær frugtkødet fra mangoerne, og hak det fint. Pres saften af limen og appelsinen.

Kog eddike og vand op med brun farin, karrypulver, spidskommen, paprika, salt, sort peber og sennepspulver. Læg de finthakkede chilier og mangofrugten i sovsen, og giv den et opkog. Smag til med appelsinsaft og lime. Purér sovsen hvis det er nødvendigt.

Lav en jævning med majstivelsee og giv sovsen et opkog for at jævne den. Hæld sovsen på rene glas, og lad den trække mindst et døgn før anvendelse.

Holder sig ca. 1 år i køleskab.

Tips:

En dejlig orange sovs, som giver selv de mest hærdede chili-fans varmen indefra. Kan også laves med andre chilier end habaneros, men smagsindtrykket bliver noget anderledes. Serveres for sig selv til f.eks. dampet fisk, karryretter og grillmad, eller blandes i gryderetter, supper eller endog ketchup. Vigtigt: benyt latex handsker hvis du laver sovsen på ægte habanero pebre, og pas meget på ikke at få chilisaften på huden! Vask alle redskaber grundigt bagefter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9234 gange,
og udskrevet 175 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu