Chiliolie, stærk

Chiliolie, stærk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Krydderolier

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :



Ingredienser:
12 tørrede røde chili ca. 7.5 cm. lange eller 24 små.
2.5 dl.Jordnødde eller majsolie.
 
Opskrift:
Skær chili frugten op og fjern kernerne. Hak frugtkødet i flager og læg dem i en krukke som kan tåle kraftig varme. Fx. en stentøjskrukke.

Varm olien op i en gryde, til den ryger. Tag den straks af varmen. Lad den køle af i 3-4 minutter.

Hæld den varme olie i krukken. Chiliflagerne stiger op til overfladen, men synker lidt efter lidt ned på bunden igen. Olien bliver brændende krydret næsten omgående, men vil blive endnu mere krydret i løbet af et par dage.

Når olien har opnået den ønskede smag, fjernes chilistykkerne. Olien kan holde sig i månedsvis på et køligt sted.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (9 stemmer)

Opskriften er vist 31606 gange,
og udskrevet 535 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

MDaugaard  -  2012-10-27 17:56:43
Til næstved: Solsikkeolie eller rapsolie fungerer helt fint. Bare det ikke er en olie med for meget smag. Evt. kan man blande 80% solsikkeolie med 20% olivenolie. Det vigtigste er at chilierne bliver varmet godt igennem så man undgår botulisme.

Næsted  -  2011-08-17 14:42:28
Kan man bruge solsikkeolie?

Helsinge  -  2009-09-14 21:13:33
Rigtig god - men meget stærk