udrullet rund plade smørdej 32 cm. i diameter1 udrullet rund plade smørdej 32 cm. i diameter
2-3
spsk.
valnødder2-3 spsk. valnødder
3
syrlige æbler3 syrlige æbler
2
spsk.
sukker2 spsk. sukker
2
spsk.
smør eller margarine2 spsk. smør eller margarine
flormelis flormelis
citronmelisse citronmelisse
Calvados sovs: Calvados sovs:
1
dl.
piskefløde1 dl. piskefløde
3
dl.
kold vanillesovs3 dl. kold vanillesovs
2-3
spsk.
calvados2-3 spsk. calvados
Opskrift:
Læg smørdejspladen på bagepapir på en plade.
Pensl 1 cm. af kanten med vand og buk derefter kanten op, så den bliver dobbelt.
Hak valnødderne groft.
Sræl æblerne og del hvert æble i 4 både.
Fjern kernehuset og skær bådene i tynde skiver.
Læg æbleskiverne i et tæt lag på smørdejen og drys med sukker.
Smelt fedtstoffet og dryp det over æblerne.
Bag tærten ved 225 grader i ca. 20 minutter til dejen har fået farve og æblerne er blevet bløde.
Pisk fløden let, bland den med vanillesovsen og rør calvados i.
Pudr tærten med flormelis, pynt med citronmelisse og server tærten med calvadossovsen.
Serveres afkølet men ikke kold.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(4 stemmer)
Opskriften er vist 7743 gange, og udskrevet 110 gange.
Kommentarer
fornitz - 2007-08-31 22:46:24 vaniliesovs??? :S
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider