Mandeltærte på Norsk facon

Mandeltærte på Norsk facon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
150 g.smør eller margarine
1 dl.sukker
1 stort æg
3.5 dl.hvedemel
 flormelis
 
 Fyld:
100 g.smør eller margarine
1.5 dl.sukker
1.5 tsk.vanillesukker
2 æg
150 g.mandler
1 appelsin
0.5 syltet appelsinskal
 
Opskrift:
Rør fedtstof og sukker luftigt. Pisk ægget sammen, tag 1 spsk. fra til pensling og hæld resten i dejen. Rør godt rundt og tilsæt melet lidt ad gangen. Arbejd det godt ind, men ikke mere end nødvendigt. Tryk 2/3 af dejen ud i en form, 22 cm. i diameter, gerne med løs kant. Lad den gå et par cm. op ad kanten. Læg resten af dejen koldt. Rør fedtstof og sukker sammen til fyldet og kom vanillesukker i. Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør det til en luftig dej. Skold og smut mandlerne. Tør dem i køkkenrulle og mal dem i en kværn. Riv skallen på appelsinen, hak den syltede appelsinskal og bland det hele i dejen sammen med mandlerne. Hæld fyldet i dejen og bag den ved 175 grader i ca. 15 minutter. Rul resten af dejen ud på et melet bord og skær remser ud, ca 1 cm. brede. Tag kagen ud af ovnen og læg remserne på kagen i rudemønster. Pensl dejen med resten af det sammenpiskede æg og bag kagen i yderligere ca. 30 minutter. Lad kagen køle, fjern kanten og lad kagen få stuetemperatur. Sigt flormelis over og server.


karakterer:
Opskriften er vist 6360 gange,
og udskrevet 110 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu