Bland mel og fedtstof til en grynet masse i en køkkenmaskine eller med en gaffel i en skål.
Tilsæt æggeblomme, sukker samt koldt vand, lidt ad gangen.
Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile koldt under folie i mindst 30 minutter.
Lad mandlerne ligge i kogende vand i 1-2 minutter.
Skyl dem med koldt vand i et dørslag.
Smut dem og lad dem køle på køkkenrulle.
Rist dem på en plade ved 200 grader i ca. 8 minutter.
Rist hasselnødderne i en bradepande i ca. 8 minutter og gnid dem i hænderne så skallerne går af.
Rul mørdejen ud og læg den i en pieform, ca. 22 cm. i diameter.
Form en bølget kant op ad formens kant.
Lad den hvile i 10 minutter og bag den ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Bland sukker, sirup, fedtstof, mel og mælk i en gryde.
Lad det blive varmt under omrøring, men ikke koge.
Kom mandler og nødder i formen og hæld tascadejen over.
Bag pien ved 200 grader ti den er gylden, 15-20 minutter.
Serveres kold med flødeskum evt. smagt til med cognac.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 5093 gange, og udskrevet 102 gange.
Kommentarer
- 0000-00-00 00:00:00 den bedste kage nogensinde
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider