Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Asparges med havesyre

Asparges med havesyre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Rodfrugter - Asparges, diverse/blandet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Asparges med havesyre, billede 4 Asparges med havesyre, billede 1 Asparges med havesyre, billede 2 Asparges med havesyre, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hvide asparges
600 g.grønne asparges
 salt
1 tsk.sukker
1 spsk.smør
 
4 tomater
 
2 spsk.havesyre
2 spsk.purløg
2 spsk.persille
2 spsk.kørvel
1 hovedsalat
 
2 citroner saft heraf
8 spsk.majsolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skyl og skræl aspargesene. Skær den træede del af. Skær begge typer asparges i 3 cm lange stykker. Kom 1½ l vand tilsat 1 tsk salt, sukker og smør i en gryde og lad det koge op. Kom de hvide asparges i og kog dem ca. 15 min. De sidste 5 min. koges grønne asparges med.

Giv tomaterne et kryds i toppen og læg dem i spilkogende vand og kog dem ca. 15 sekunder. Læg dem herefter straks i isvand. Pil skindet af og fjern stilken. Skær tomaterne i halve, pil kerner ud og skær i kvarte.

Skyl og pluk hovedsalaten. Læg salatbladene i skål eller på tallerken. Læg herpå tomat og asparges.

Rør citronsaften med salt og peber. Tilsæt under piskning og i en tynd stråle majsolien.

Skyl krydderurterne og pluk bladene fra stilkene. Skær havesyren i fine strimler og fin hak krydderurterne.Pisk krydderurterne i marinaden og hæld denne over asparges og tomater.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 14893 gange,
og udskrevet 136 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2008-05-06 18:53:21
De hvide asparges skrælles og den nederste træde del brækkes af, de grønne asparges skal kun have skåret den træde del af.