Kom sukker og kirsebær i en gryde og varm langsomt op. Når det koger, slukkes der. Kom fløde, majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde og pisk den sammen under opvarmning til en tyk creme. Tag af varmen og smag til med brændevin. Si kirsebærrene og tag 4 dl. lage fra.
Kog de 4 dl. lage ind til 2 dl., udblød husblas i koldt vand og smelt i den varme lage (må ikke koge). Rul butterdejen ud til 2 cirkler. For en pieform med den ene, kom cremen på og læg bærrene på cremen. Lad den gelerede saft stivne en anelse, og hæld den så forsigtigt på.
Læg låg på, hvori der er skåret små mønstre eller huller, så dampen kan slippe ud. Bages ved 180° i 30-40 min., til de er gennembagte. Afkøles og drysses med flormelis. Spises med flødeskum.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 9453 gange, og udskrevet 138 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider