Nøddetærte med shokoladefrosting

Nøddetærte med shokoladefrosting, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.hasselnøddekerner
3 æg
2 dl.sukker
0.5 tsk.bagepulver
 
 Frosting:
50 g.smør eller margarine
3 dl.flormelis
5 spsk.kakao
2 spsk.fløde
1 æggehvide
 
 Garnering:
25 hele hasselnøddekerner
 
 Tilbehør:
 Flødeskum
 
Opskrift:
Mal nødderne i en kværn eller en blender. Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det sammen til en jævn dej. Rør de malede nødder i dejen Beklæd en rund 1. form, ca 22cm i diameter; med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen ved 175 grader i ca 40 min. Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af. Opbevar nøddebunden i staniol til den er helt kold. Rist nødderne til garneringen ved 175 grader i ca 10 min. Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af. Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde idet. Rør i det til det bliver koldt. Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen. Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne





karakterer:
Opskriften er vist 8361 gange,
og udskrevet 198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-11 11:04:33
En skøn kage både børn og voksne elsker. Let at lave.