Schwarzwaldtærte

Schwarzwaldtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kage

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
3 dl.hasselnødder
2.5 dl.flormelis
3 æggehvider
 
 Til panden:
 smør
 hvedemel
 
 Fyld:
2 blade husblas
5 dl.husblas
2 tsk.vanillesukker
3 spsk.sherry madeira eller rom
 
 Garnering:
2 tsk.kakao
100 g.god mørk chokolade
 
Opskrift:
Rist nødderne ca 8 min ved 175 grader. Gnid dem mellem hænderne.

Mal nødderne og bland dem med flormelis. Pisk æggehviderne stive. Rør nøddeblandingen i .

Smør tre plader, drys dem med mel og tegn tre cirkler på dem, ca 30 cm i diameter. Fordel nøddedejen jævnt i cirklerne.

Bages ved 150 grader i 15 min på nederste rille.


Læg husblasen i koldt vand i 5 min. Kram bladene og smelt dem i en gryde over svag varme. Pisk fløden stiv og rør vanillesukker og husblas i skummet.


Læg en nøddebund på et serveringsfad, fugt med sherry og bred 1/3 af fløden over. Fortsæt med en bund til samt sherry og flødeskum. Stil tærten koldt i mindst 2 timer.


Sigt kakao over det øverste lag flødeskum.

Smelt chokoladen i vandbad. Hæld den i et tyndt lag ud på en plade, gerne af marmor. Lad den stivne og skær den derefter ud i ujævne stykker med en skarp kniv. Læg chokoladestykkerne i et tilfældigt mønster på kagen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6170 gange,
og udskrevet 110 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu