Schwarzwaldtærte

Schwarzwaldtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kage

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
3 dl.hasselnødder
2.5 dl.flormelis
3 æggehvider
 
 Til panden:
 smør
 hvedemel
 
 Fyld:
2 Husblas, blade
5 dl.husblas
2 tsk.vanillesukker
3 spsk.sherry madeira eller rom
 
 Garnering:
2 tsk.kakao
100 g.god mørk chokolade
 
Opskrift:
Rist nødderne ca 8 min ved 175 grader. Gnid dem mellem hænderne.

Mal nødderne og bland dem med flormelis. Pisk æggehviderne stive. Rør nøddeblandingen i.

Smør tre plader, drys dem med mel og tegn tre cirkler på dem, ca 30 cm i diameter. Fordel nøddedejen jævnt i cirklerne.

Bages ved 150 grader i 15 min på nederste rille.


Læg husblasen i koldt vand i 5 min. Kram bladene og smelt dem i en gryde over svag varme. Pisk fløden stiv og rør vanillesukker og husblas i skummet.


Læg en nøddebund på et serveringsfad, fugt med sherry og bred 1/3 af fløden over. Fortsæt med en bund til samt sherry og flødeskum. Stil tærten koldt i mindst 2 timer.


Sigt kakao over det øverste lag flødeskum.

Smelt chokoladen i vandbad. Hæld den i et tyndt lag ud på en plade, gerne af marmor. Lad den stivne og skær den derefter ud i ujævne stykker med en skarp kniv. Læg chokoladestykkerne i et tilfældigt mønster på kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 6905 gange,
og udskrevet 131 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu