Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Dej:
5 dl.hvedemel
1 spsk.bagepulver
0.5 tsk.salt
4 spsk.sukker
75 g.smør
1 æg
1-2 spsk.smeltet smør
 
 Fyld:
250 g.jordbær
1-2 spsk.sukker
0.5 citron saften herfra
2 dl.piskefløde
1-2 spsk.blødt smør
 
Opskrift:
Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Fedtstoffet findeles i blandingen med en gaffel, til det bliver en grynet masse. Tilsæt sammenpisket æg samt mælk. Arbejd det hele sammen til en dej.

Læg dejen på melet bord. Del den i 16 dele. Rul hver del ud til runde kager, ca 6 cm i diameter.

Læg halvdelen af kagerne i små smurte forme. Pensl dejfladerne med smeltet fedtstof. Læg resten af dejpladerne ovenpå. Bag kagerne ved 225 grader til de er luftige og lysebrune.


Fyld:
Jordbærrene vaskes og skæres i skiver. Gem lidt til pynt. Hæld sukker og citronsaft over. Pisk fløden.

Del kagerne i to. Smør fedtstof på den ene halvdel og fordel halvdelen af jordbærrene ovenpå. Kom flødeskum over og læg igen et lag jordbær. Dæk med de andre kagehalvdele og pynt med flødeskum og resten af jordbærrene.

Tips:

Lad gerne dejen stå koldt før udrulningen, så bliver kagerne mere luftige.


karakterer:
Opskriften er vist 12370 gange,
og udskrevet 206 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sanne  -  2020-03-13 18:10:25
Hvor meget mælk? :)

  -  2012-07-17 16:45:54
Hvor findes mængden a mælk??? :)

mads  -  2011-10-31 21:25:23
skal jeg lige komme med en lille kommentar til at man kan tage og vende flødeskum og jordbær for at få en pænere udsende kage :P

Kristinna  -  0000-00-00 00:00:00
Åh hvor jeg elsker Strawberry Shortcake, den her er meget anderledes fra den ægte amerikanske, men til gengæld bedre.. =) Super opskrift.. Rigtig god for børn..