Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål. Fedtstoffet findeles i blandingen med en gaffel, til det bliver en grynet masse. Tilsæt sammenpisket æg samt mælk. Arbejd det hele sammen til en dej.
Læg dejen på melet bord. Del den i 16 dele. Rul hver del ud til runde kager, ca 6 cm i diameter.
Læg halvdelen af kagerne i små smurte forme. Pensl dejfladerne med smeltet fedtstof. Læg resten af dejpladerne ovenpå. Bag kagerne ved 225 grader til de er luftige og lysebrune.
Fyld:
Jordbærrene vaskes og skæres i skiver. Gem lidt til pynt. Hæld sukker og citronsaft over. Pisk fløden.
Del kagerne i to. Smør fedtstof på den ene halvdel og fordel halvdelen af jordbærrene ovenpå. Kom flødeskum over og læg igen et lag jordbær. Dæk med de andre kagehalvdele og pynt med flødeskum og resten af jordbærrene.
Tips:
Lad gerne dejen stå koldt før udrulningen, så bliver kagerne mere luftige.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(16 stemmer)
Opskriften er vist 12016 gange, og udskrevet 205 gange.
Kommentarer
Sanne - 2020-03-13 18:10:25 Hvor meget mælk? :)
- 2012-07-17 16:45:54 Hvor findes mængden a mælk??? :)
mads - 2011-10-31 21:25:23 skal jeg lige komme med en lille kommentar til at man kan tage og vende flødeskum og jordbær for at få en pænere udsende kage :P
Kristinna - 0000-00-00 00:00:00 Åh hvor jeg elsker Strawberry Shortcake, den her er meget anderledes fra den ægte amerikanske, men til gengæld bedre.. =) Super opskrift.. Rigtig god for børn..
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider