Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Strawberry Shortcake, billede 4 Strawberry Shortcake, billede 1 Strawberry Shortcake, billede 2 Strawberry Shortcake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Fyld:
250 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål.
Fedtstoffet findeles i blandingen med en gaffel, til det bliver en grynet masse.

Tilsæt sammenpisket æg samt mælk. Arbejd det hele sammen til en dej.

Rul dejen ud i ca. 1.5 cm tykkelse som stikkes ud til runde kager, ca. 7 cm i diameter. Overskydende dej samles og rulles ud igen.

Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter til de er luftige og lysebrune.


Fyld:
Jordbærrene vaskes og skæres i skiver. Gem lidt til pynt. Hæld sukker og citronsaft over. Pisk fløden.


Del kagerne i to. Smør blødt smør på den ene halvdel og fordel halvdelen af jordbærrene ovenpå.
Kom flødeskum over og læg igen et lag jordbær. Dæk med de andre kagehalvdele.

Pynt med flødeskum og resten af jordbærrene.

Tips:

Lad gerne dejen stå koldt før udrulningen, så bliver kagerne mere luftige.


karakterer:
Opskriften er vist 15077 gange,
og udskrevet 237 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13747 (3273 kcal)
KJ pr. stk. 1718 (409 kcal)
Vægt ialt 1182 gram
Vægt pr. stk. 147 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1163 KJ (276 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 15.0 gram
Kulhydrat 32.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sanne  -  2020-03-13 18:10:25
Hvor meget mælk? :)

  -  2012-07-17 16:45:54
Hvor findes mængden a mælk??? :)

mads  -  2011-10-31 21:25:23
skal jeg lige komme med en lille kommentar til at man kan tage og vende flødeskum og jordbær for at få en pænere udsende kage :P

Kristinna  -  0000-00-00 00:00:00
Åh hvor jeg elsker Strawberry Shortcake, den her er meget anderledes fra den ægte amerikanske, men til gengæld bedre.. =) Super opskrift.. Rigtig god for børn..