Smuldr fedtstof i melet. Tilsæt æggeblomme og vand. Saml dejen hurtigt. Læg den koldt i ½-1 time. Tænd ovnen på 225 grader C. Skræl æblerne, skær dem i både, og bland dem med sukker og krydderier. Smør et ildfast fad. Læg æblerne i. Udrul dejen på et melet bord, i en lidt større plade end fadet. Læg dejen over æblerne. Tryk den til langs kanten så den danner bølgekant. Klip nogle lufthuller med en saks. Pensl dejen med sammenpisket æg. Drys med sukker. Bages på rist midt i ovnen i 30-40 min.
Serveres lun med crème fraîche, flødeskum el. vanilleis.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(7 stemmer)
Opskriften er vist 18207 gange, og udskrevet 426 gange.
Kommentarer
brunhlide - 0000-00-00 00:00:00 yum yum liflig liflig lige noet for mig
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider