Æblemazarin

Æblemazarin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red:

Æblemazarin, billede 4 Æblemazarin, billede 1 Æblemazarin, billede 2 Æblemazarin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
200 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Mandelmasse:
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
  Kanelsukker
   
Opskrift:
Bund:
Findel smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt fløden og saml dejen. Lad dejen hvile, mens fyldet tilberedes.

Mal mandlerne eller hak dem meget fint. Rør smør og sukker sammen og rør mandlerne i sammen med mel, fløde og æg.

Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed (lagkageform kan også bruges). Fordel mandelmassen i tærten og fordel skrællede tynde æblebåde herover, tryk dem lidt ned i mandelmassen. Drys kanelsukker over.

Bag mazarinen ved 175 grader i ca. en halv time.


karakterer:
Opskriften er vist 12757 gange,
og udskrevet 304 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13539 (3223 kcal)
KJ pr. Portion 13539 (3223 kcal)
Vægt ialt 834 gram
Vægt pr. Portion 834 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1623 KJ (386 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 25.9 gram
Kulhydrat 36.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Godt at blande lidt marcipan i mandelmassen!