Æblemazarin

Æblemazarin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red:

Æblemazarin, billede 4 Æblemazarin, billede 1 Æblemazarin, billede 2 Æblemazarin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
150 g.hvedemel
100 g.smør
3 spsk.sukker
2-3 spsk.fløde
 
 Fyld:
200 g.æbler, skrællet vægt
 
 Mandelmasse:
50 g.mandler
100 g.smør
100 g.sukker
2 spsk.hvedemel
0.5 dl.fløde
 
 Pynt:
 Kanelsukker
 
Opskrift:
Bund:
Findel smørret i melet og bland sukker i. Tilsæt fløden og saml dejen. Lad dejen hvile, mens fyldet tilberedes.

Mal mandlerne eller hak dem meget fint. Rør smør og sukker sammen og rør mandlerne i sammen med mel, fløde og æg.

Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed (lagkageform kan også bruges). Fordel mandelmassen i tærten og fordel skrællede tynde æblebåde herover, tryk dem lidt ned i mandelmassen. Drys kanelsukker over.

Bag mazarinen ved 175 grader i ca. en halv time.


karakterer:
Opskriften er vist 12561 gange,
og udskrevet 303 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Godt at blande lidt marcipan i mandelmassen!