Æblemarengs

Æblemarengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Marengs:
3 æggehvider gerne frosne
150 g.sukker
2.5 tsk.eddike
 
 Pynt:
 evt.lidt mandelflager
 
Opskrift:
I bunden af et ildfast fad anbringer du en lagkagebund, evt. købt og skåret til efter fadet. Kagen fugtes med lidt saft eller vin, herpå lægges 6 æbler, der er halveret og kogt i en sukkerlage af : 3 dl. vand, 100 g sukker og lidt revet citronskal.

De halve æbler uden kernehus koger få minutter møre i sukkerlagen og lægges med den runde side opad på kagebunden ( der kan vædes med sukkerlagen ). Herover marengsdejen: Du pisker æggehviderne meget stive, og heri blandes eddiken og halvdelen af sukkeret, og dette piskes godt – sejt – i nogle minutter, hvorefter du let med en ske vender resten af sukkeret i marengsen – endelig ikke piske mere. Nu er dejen fin og stiv og fordeles over æblerne. Lidt mandelsnitter kan drysses over. Bager i ovnen på en rist på nederste rille i 10 min., ved 225°





karakterer:
Opskriften er vist 14328 gange,
og udskrevet 167 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu