Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æble-tærte som i Alsace

Æble-tærte som i Alsace, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
200 g.hvedemel
100 g.smør
15 g.sukker
1 knsp.salt
 
 Fyld:
4 æbler
3 dl.mælk
4 æg
100 g.sukker
1 vanillestang
 


Opskrift:

Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og tryk sammen med fingrene til dejen klumper - varme hænder bliver leet for meget for den. Tilføj salt og sukker. Tilsæt op til 2 dl vand, lidt ad gangen, til konsistensen tillader udrulning. Dejen kan godt holde sig fugtig. Smelt smørret ved lav varme. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde skiver. Svits dem let i smørret til de er bløde – fem minutter. Bres tærtedejen ud i formen og tryk den op langs siderne. Fordel æblerne ovenpå. Varm mælken op til kogepunktet. Pisk æggene med sukkeret og kom mælken i. Kløv vanilliestænglen og kom den i. Hæld blandingen ud over tærten, til den står op langs randen og bag i den forvarmede on ved 180° i ca. Fyrre minutter.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 10864 gange,
og udskrevet 294 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

anni grøndahl  -  2009-01-13 11:32:03
Udmærket æbletærte. Ikke for sød. Jeg puttede sød i dejen, men sukker i fyldet. Det kunne se ud til, at den ikke var bagt igennem efter den angivne bagetid, men extra 10-12 min. sikrede, at den var bagt. Fin smag - kan anbefales.


  -  0000-00-00 00:00:00
100