Smelt fedtstoffet i en kasserolle over svag varme. Skær chokoladen i mindre stykker, kom den i kasserollen og smelt den over svag varme. Pisk æg og sukker luftig. Rist hasselnødderne ved 200 grader i ca 5 min, eller i mikroovn på fuld effekt i ca 3 min. Lad dem køle og gnid det meste af skallerne af mellem hænderne. Hak nødderne fint og rør dem i æggedejen. Tilsæt hvedemel skiftevis med den smeltede chokolade. Smør en rund springform, ca 23 cm i diameter, drys den med rasp. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 200 grader på nederste rille i ca 30 min. Kagen skal være lidt klæg i midten. Løsn kanten og lad kagen køle. Smelt chokoladen til garneringen og bred den over kagen. Dekorér med ananaskirsebær og sølvkugler. Lad den stå koldt til chokoladen er stivnet.
Tips:
Bag gerne tærten 1-2 dage inden den skal serveres, så bliver den ekstra saftig. Du kan tilsætte 1 tsk pulverkaffe til dejen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7209 gange, og udskrevet 120 gange.
Kommentarer
Annette - 2007-10-16 09:57:11 Fantasisk kage og til en dessert med frisk frugt og en god is, kunne blive en fantastisk festdessert med hindbær coulis og eksotiske frugter og rørt rigtig god vanilieis
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider