Toscake

Toscake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Dej:
3 dl.hvedemel
75 g.smør
1 æggeblomme
2 spsk.sukker
1-2 spsk.koldt vand
 
 Fyld:
200 g.mandler
100 g.hasselnødder
2 dl.sukker
2 spsk.sirup
100 g.smør
2 spsk.hvedemel
2 spsk.mælk
 
Opskrift:
Bland mel og fedtstof til en grynet masse i køkkenmaskinen eller med en gaffel i en skål. Tilsæt æggeblomme, sukker samt koldt vand, lidt ad gangen. Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile under folie i mindst 30 min. Lad mandlerne ligge i kogende vand i 1-2 min. Skyl dem med koldt vand i et dørslag. Smut dem og lad dem køle på et stykke køkkenrulle. Rist dem på en plade ved 200 grader i ca 8 min. Rist hasselnødderne i en bradepande i ca 8 min og gnid dem i hænderne så skallerne går af. Rul mørdejen ud og læg den i en pieform, ca 22 cm i diameter. Form en bølget kant op ad formens kant. Lad den hvile i 10 min. Bland sukker, sirup, fedtstof, mel i en gryde. Lad det blive varmt under omrøring, men ikke koge. Kom mandler og nødder i formen og hæld toscadejen over. Bag pien ved 200 grader på nederste rille til den er gylden , 15-20 min. Serveres kold


karakterer:
Opskriften er vist 4719 gange,
og udskrevet 106 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu