Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Torta della nonna (Bedstemors tærte)

Torta della nonna (Bedstemors tærte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Pinjekerner

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
100 g.smør
90 g.sukker
160 g.hvedemel
3 æggeblommer
0.5 citron (revet skal heraf)
 salt
 
 Creme:
2.5 dl.mælk
0.5 citron (skal heraf)
3 æggeblommmer
80 g.sukker
40 g.hvedemel
4 spsk.pinje kerner (evt. hakkede mandler)
 
Opskrift:
Dej:
Smør, sukker, citronskal og en knivspids salt, røres blødt med fingrene. Halvdelen af melet røres i. Æggeblommer røres i, og tilsidst resten af melet. Dejen æltes jævn, og hviler køligt i ½ time.

Creme:
Mælk og citronskal skåret i strimler, bringes langsomt til kogepunktet, og tages af ilden. Æggeblommer og sukker piskes sammen, melet og derefter den varme mælk piskes heri. Cremen sættes over, bringes til kogepunktet under konstant piskning, og piskes videre til den er jævn ( ca. 1 min). 2/3 af dejen rulles ud, og en tærte form fores hermed. forbages ved 220 grader i ca. 10 min. til den tager farve. Resten af dejen rulles meget tyndt ud. Rulles ud på et stykke film, og lægges i fryseren i ca. 5 min. derved er det lettere at presse låget ned i formen. Cremen fordeles i tærten, og resten af dejen lægges over, og trykkes fast langs kanten, som et låg. Pinjekerner fordeles over tærten. Bages ved 220 grader til tærten er let gylden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10566 gange,
og udskrevet 183 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mie Sonne  -  2020-11-11 09:17:56
Denne tærte er ganske vidunderlig. Nem og meget velsmagende, hvis man kan lide creme ❤️

Monique  -  2010-12-13 20:09:45
mmmmmmh! PERFEKT :D lige som jeg husker den fra den italienske butik i KBH! har ledt efter denne opskrift i mange år... HUSK: Spises kold!