Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tarte Tatin bagt i ovn

Tarte Tatin bagt i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Tarte Tatin bagt i ovn, billede 4 Tarte Tatin bagt i ovn, billede 1 Tarte Tatin bagt i ovn, billede 2 Tarte Tatin bagt i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
   


Opskrift:

Begynd med dejen.
Bland mel, sukker og salt. Tilsæt fedtstof skåret i terninger og hak det hele sammen til en grynet masse. Tilsæt koldt vand og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Lad dejen hvile koldt. Smør en høj pieform, ca 24 cm i diameter. Drys med 3/4 dl sukker. stil formen i en 200 grader varm ovn, til sukkeret er smeltet og blevet lysebrun ca. 15 minutter.

Skræl æblerne. Del dem i både og fjern kernehuset. Skær dem i skiver eller små både. Læg dem i formen.Drys resten af sukkeret over æblerne samt klatter af fedtstoffet. Stil formen i ovnen og lad æblerne blive bløde, ca 15 min.

Tag piedejen frem. Rul den ud så den bliver noget større end pieformen. Læg dejen over æblerne. Tryk dejkanterne ned i formen og prik dejen med en gaffel. Bages til dejen er gennembagt, ca 20 min på midterste rille.

Læg et stykke bagepapir eller folie over og bag i yderligere 10 min. Læg et fad eller en tallerken over formen og vend den op og ned. Lad pien køle lidt inden serveringen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)

Opskriften er vist 30205 gange,
og udskrevet 629 gange.


Energi:
KJ total 12663 (3015 kcal)
KJ pr. Pers. 2110 (502 kcal)
Vægt ialt 1196 gram
Vægt pr. Pers. 199 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1058 KJ (252 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 14.0 gram
Kulhydrat 31.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu