Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Solbærtærte

Solbærtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Solbærtærte, billede 4 Solbærtærte, billede 1 Solbærtærte, billede 2 Solbærtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
400 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 50 gram.
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Creme:
3 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og creme fraiche og ælt dejen let sammen. Læg den i køleskabet 1 times tid. Drys solbærrene med sukker.

Creme:
Flæk vanillestangen og bring den i kog i mælken. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen og pisk det i mælken. Lad cremen lige netop koge op og tag gryden fra varmen. Køl cremen af og tag vanillestangen op.

Rul dejen ud og beklæd en tærteform hermed 24 cm i diameter. Læg bagepapir og tørrede ærter eller bønner i formen oven på dejen og forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Fjern folie og bønner. Drys meget finthakkede mandler i bunden af den forbagte bund. Fordel solbærrene og hæld cremen over. Bag tærten færdig i ca. 20 minutter, til den er let gylden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (27 stemmer)

Opskriften er vist 51010 gange,
og udskrevet 1522 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12928 (3078 kcal)
KJ pr. Pers. 1616 (384 kcal)
Vægt ialt 1284 gram
Vægt pr. Pers. 160 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1006 KJ (239 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 11.9 gram
Kulhydrat 31.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2020-07-29 12:11:10
Prøv at skifte tærtebunden ud med denne https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/34203/forbagt-taertebund-moerdejsbund-moerdej-glider-ikke-ned og evt. blande lidt maizena med sukkeret inden det vendes med solbær

ivallyk  -  2009-07-27 14:04:11
"Cremen" størkner ikke før den færdigbagte tærte er helt kold. Men så smager den virkelig også meget lækkert med vanillieis til.

  -  2008-05-25 08:58:28
skal de 20g smør også med i cremen ?

de kagesultne  -  2007-07-17 21:59:35
cremen størkner ikke selvom kagen har fået 40 min....

Kathrine :)  -  2007-04-21 15:17:40
skal cremen også blive gylden brun?

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Kan kagen fryses efter den er bagt med cremen ?

Isser  -  0000-00-00 00:00:00
En super lækker og frisk sommertærte