| |
|
Saras lækre mandelæblepie
Saras lækre mandelæblepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| | Dej: Dej: | 3 | dl. | hvedemel 3 dl. hvedemel | 100 | g. | smør 100 g. smør | 2 | spsk. | sukker 2 spsk. sukker | 4 | spsk. | koldt vand 4 spsk. koldt vand | | | | | | Fyld: Fyld: | 100 | g. | marcipan 100 g. marcipan | 100 | g. | smør 100 g. smør | 1 | dl. | sukker 1 dl. sukker | 3-4 | | faste syrlige æbler 3-4 faste syrlige æbler | 2 | | store æggehvider 2 store æggehvider | | | | | | Pensling: Pensling: | | | æg æg | | | |
| |
Arbejd mel, sukker, fedtstof og vand sammen stil dejen koldt et øjeblik.
Rul dejen ud og beklæd en pieform, ca 24 cm i diameter, med 3/4 af dejen.
Riv marcipanen i mindre stykker.
Rør fedtstof og sukker luftig. Skræl og riv æblerne og bland den sammen med mel og sukkerblandingen.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt dem lidt ad gangen til dejen. Bred blandingen over den revne marcipan.
Skær resten af dejen i strimler. læg en strimel rundt i kanten og dæk tærten med et rudemønster af resten af strimlerne.
Pensl tærten med sammenpisket æg og bag den ved 200 grader på midterste rille i ca 40-45 min, til den har fået farve.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7
(3 stemmer)
Opskriften er vist 9468 gange, og udskrevet 205 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Per - 2020-12-16 16:03:31 Marcipanen rives over dejen i pieformen. Æbler blandes med smør og sukkerblandingen ville være mit bud
Judy - 2020-11-18 15:25:06 I fyldet står der : riv æblerne og bland dem med MEL og sukkerblandingen
I opskriften står der ikke nævnt mel under fyldet
|
|