Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pære-mandelkage

Pære-mandelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Pære-mandelkage, billede 4 Pære-mandelkage, billede 1 Pære-mandelkage, billede 2 Pære-mandelkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Sukkerlage:
5 dl.vand
200 g.sukker
1 vanillestang
 
4-6 pærer
 
 Dej:
200 g.smør
175 g.sukker
2 æg
125 g.hvedemel
125 g.mandler
 


Opskrift:

Skræl pærerne, del dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehuset. Bring vand, sukker og den flækkede vanillestang i kog. Kom de halve pærer i - nogle stykker ad gangen - lad dem koge knap møre. Lad pærerne afkøle i lagen.

Dej:
Rør sukker og smør sammen. Rør æggene i et ad gangen. Bland melet i med let hånd. Hak mandlerne fint - de behøver ikke at smuttes først - og kom dem i.

Læg de kolde pærer med den buede side opad i et smurt ildfast fad. Fordel dejen over.

Bag kagen ca 30 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Kagen nydes lun eller kold med flødeskum.

Tips:

Kan også bages med æbler.

Kan også bruge syltede pære fra dåse, så skal de ikke koges.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)

Opskriften er vist 27677 gange,
og udskrevet 991 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Margrethe  -  2017-11-03 20:06:37
Kan den fryses


  -  2011-03-03 10:59:20
BKH - 2011 - 03 - 03 Meget mandelsmagende, en dejlig dessertkage.


Per  -  2010-11-06 16:52:43
Vi bagte kagen i et tærtefad 27 cm. i diameter. Den skulle have ca. 10 minutter mere en der stod.


BR  -  2007-02-23 16:05:48
den er bare rigtig god, og selvom jeg MEGET gerne vil have flødeskum til tærter, så kan den helt sikkert spises uden