Pære-mandelkage

Pære-mandelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Pære-mandelkage, billede 4 Pære-mandelkage, billede 1 Pære-mandelkage, billede 2 Pære-mandelkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sukkerlage:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
 
5 Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
   
  Dej:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
Opskrift:
Skræl pærerne, del dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehuset. Bring vand, sukker og den flækkede vanillestang i kog. Kom de halve pærer i - nogle stykker ad gangen - lad dem koge knap møre. Lad pærerne afkøle i lagen.

Dej:
Rør sukker og smør sammen. Rør æggene i et ad gangen. Bland melet i med let hånd. Hak mandlerne fint - de behøver ikke at smuttes først - og kom dem i.

Læg de kolde pærer med den buede side opad i et smurt ildfast fad. Fordel dejen over.

Bag kagen ca 30 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Kagen nydes lun eller kold med flødeskum.

Tips:

Kan også bages med æbler.

Kan også bruge syltede pære fra dåse, så skal de ikke koges.


karakterer:
Opskriften er vist 31790 gange,
og udskrevet 1039 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19005 (4525 kcal)
KJ pr. Pers. 2375 (565 kcal)
Vægt ialt 1965 gram
Vægt pr. Pers. 245 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 967 KJ (230 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 11.7 gram
Kulhydrat 29.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Margrethe  -  2017-11-03 20:06:37
Kan den fryses

  -  2011-03-03 10:59:20
BKH - 2011 - 03 - 03 Meget mandelsmagende, en dejlig dessertkage.

Per  -  2010-11-06 16:52:43
Vi bagte kagen i et tærtefad 27 cm. i diameter. Den skulle have ca. 10 minutter mere en der stod.

BR  -  2007-02-23 16:05:48
den er bare rigtig god, og selvom jeg MEGET gerne vil have flødeskum til tærter, så kan den helt sikkert spises uden