Si melet med en anelse salt. Tilsæt smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget. Tilføj så meget koldt vand at dejen kan rulles ud. Læg den i film eller alufolie og lad den hvile et kvarters tid i køleskabet. Skræl appelsinerne, pil dem grundigt for hvidt frugtkød og skær dem i ganske tynde skiver. Rul dejen ud og beklæd den smurte tærteform med den. Tryk den godt op i siderne. Opvarm abrikos-marmeladen i en kasserolle og pensl tærten med den. Læg appelsin-skiverne pænt ovenpå … la tagsten. Fordel resten af marmeladen over og bag tærten i en forvarmet ovn ved 220° i tyve - femogtyve minutter til randen er brun.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6680 gange, og udskrevet 122 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider