Provencalsk appelsintærte

Provencalsk appelsintærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvedemel
100 g.smør
 Salt
4 appelsiner
250 g.abrikosmarmelade
50 g.sukker
2 æggehvider
 
Opskrift:
Si melet med en anelse salt. Tilsæt smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget. Tilføj så meget koldt vand at dejen kan rulles ud. Læg den i film eller alufolie og lad den hvile et kvarters tid i køleskabet. Skræl appelsinerne, pil dem grundigt for hvidt frugtkød og skær dem i ganske tynde skiver. Rul dejen ud og beklæd den smurte tærteform med den. Tryk den godt op i siderne. Opvarm abrikos-marmeladen i en kasserolle og pensl tærten med den. Læg appelsin-skiverne pænt ovenpå la tagsten. Fordel resten af marmeladen over og bag tærten i en forvarmet ovn ved 220° i tyve - femogtyve minutter til randen er brun.





karakterer:
Opskriften er vist 8039 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu