Nem frugttærte

Nem frugttærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Dej til 2 tærter:
200 g.hvedemel
100 g.margarine
50 g.flormelis
1 æg
 
 Creme til 1 tærte:
2.5 dl.mælk
2 æggeblommer
50 g.sukker
2 spsk.Maizena
1 spsk.reven citronskal
1 citron saft heraf
 
 Fyld til 1 tærte:
1 ds.blandet henkogt frugt
 
 evt.lidt hakkede nødder til pynt.
 
Opskrift:
Alle ingredienser til dejen køres sammen i foodprocessoren. Ellers smuldres mel og margarine fint, sukkeret blandes i, og dejen samles med ægget. Den er ret fugtig. Dejen deles og rulles ud på et melet bord. Fold dejen sammen to gange på tværs, så den er nem at flytte med, og læg den i formen. Lad 2-3 cm hænge ud over formens kant. Prik dejen tæt med en gaffel, bag kagen ca. 8 minutter ved 200 grader og skær den overskydende dej væk. Bag lidt længere indtil tærten er sprød og gylden. Tag den ud og lad den køle helt af. Åbn dåsen med frugt og lad saften løbe fre. Pisk alle ingredienser til cremen sammen og varm den igennem under omrøring. Når cremen er tyk og boblende tages den fra varmen. Pisk regelmæssigt, mens den køler af. Tærteskallen lægges på et fad, den kolde creme hældes i skallen, og tærten pyntes med frugt og nødder.

Tips:

Dejen kan de lave i foodprocessoren, dele i to dele og fryse ned, indtil den skal bruges. Lav flade pakker, så tør de hurtigt. Tærten bages i en form, køles helt af og fyldes med god creme og en dåse velafdryppede frugter.


karakterer:
Opskriften er vist 24052 gange,
og udskrevet 418 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en superopskrift. Jeg bruger alle slags frugt. Dejen kan rulles ud mellen to stykker bagepapir til to lange plader. Herpå marcipan i de to lange kanter, derefter creme, frugt, flødeskum og ristede mandelflager øverst, uhm.