cantalup-meloner … 600 g 3 cantalup-meloner … 600 g
1
spsk.
citronsaft 1 spsk. citronsaft
25
g.
sukker 25 g. sukker
30
g.
husblas 30 g. husblas
Opskrift:
Halvér melonerne og kassér kernerne. Skær de to meloner i kvarter. Stik et par dusin kugler ud af de halverede meloner til senere pynt. Skær resten af melon kødet fri af skallerne med en bred ske. Undgå at der kommer skal med. Stryg melonkødet gennem en sigte. Tilføj citronsaften, rør rundt og sæt til afkøling i køleskabet.
Udblød husblasen med lidt koldt vand. Gør melonkødet fri af kvarterne ~ Undgå også her skalrester. Kog kødet ind i en kasserolle med lidt sukker. Efter en halv snes minutter er overflødig væde fordampet. Rør konstant.
Lad husblasen dryppe af og tilføj den til kasserollen. Rør til den er helt opløst. Lad kasserollen køle af.
Melonmassen fordeles over tærten, som afkøles et par timer i køleskab før serveringen for at fyldet kan blive stift.
Pynt med melonkugler og servér kold.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 8241 gange, og udskrevet 96 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider