Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Maxims pæretærte

Maxims pæretærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form

Hovedingrediens : Frugt

PærerUkendt oprindelseslandIndsendt :


Maxims pæretærte, billede 4 Maxims pæretærte, billede 1 Maxims pæretærte, billede 2 Maxims pæretærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Pærer:
3 Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
6 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
270 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
   
  Mandelcreme:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.25 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Pynt:
3 spsk. Abrikosmarmelade 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Hak mel, sukker, salt og smør sammen. Tilsæt æg og mælk og arbejd hurtig dejen sammen. Lad den hvile koldt.

Skræl pærerne, del dem og fjern kernehuset. Lad vand, sukker, citron og kanel koge. Læg de halve pærer i og kog dem møre. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af.

Skold, smut og mal 2/3 af mandlerne, hak resten og gem til pynt.

Pisk fedtstoffet luftig med en elpisker og tilsæt sukker, malede mandler, æg og mel. Pisk massen jævn og bland derefter fløden i, lidt ad gangen.

Rul dejen ud og tryk den ud i en form med løs bund, ca 24 cm i diameter. Tryk dejen godt fast ud mod kanten og bag den på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca 15 minutter.

Bred mandelcremen ud i piebunden, læg de halve pærer på med den krumme side opad og tryk dem lidt ned i cremen. Drys med hakkede mandler.

Bag tærten i 20-30 min, til cremen er fast og gylden.

Passer abrikosmarmeladen gennem en si, tilsæt vand og varm puréen i vandbad. Bred den over tærten.

Tips:

Du kan også anvende konservede pærer. Smag da mandelcremen til med 1 tsk stødt kanel i stedet.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (23 stemmer)

Opskriften er vist 45996 gange,
og udskrevet 557 gange.


Energi:
KJ total 21585 (5139 kcal)
KJ pr. Pers. 2698 (642 kcal)
Vægt ialt 2110 gram
Vægt pr. Pers. 263 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1022 KJ (243 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 28.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helle  -  2013-10-08 21:54:21
Jeg har ikke forstået hvordan mandelcremen laves. Skal de varmes sammen, eller bare røres sammen uden varme?


charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
sorry, har fundet melet men er stadig i tvivl om sukkeret!


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
det mel der skal i cremen- hvor meget er det og hvilken andel sukker skal der i cremen, flormelis eller de alm. sukker


Inge Lise  -  0000-00-00 00:00:00
Man skal have god tid til at lave tærten, men den er det værd


Bente  -  0000-00-00 00:00:00
Ren hoftecreme. Den er bare god