likør m. appelsin eller kaffesmag 2 spsk. likør m. appelsin eller kaffesmag
Garnering: Garnering:
100
g.
valnødder 100 g. valnødder
Opskrift:
Riv marcipanen og læg den i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør det hele til en jævn dej.
Læg bagepapir på to plader og tegn 4 cirkler efter en tallerken. Fordel dejen inden for cirklerne og bred den ud.
Bag bundene ved 250 grader på nederst rille i ca 10 min. Lad bundene køle og træk bagepapiret af.
Bræk chokoladen i stykker, kom dem i en skål og smelt dem over en kasserolle med varmt vand. Pas på dampen ikke rammer chokoladen, så den bliver fugtig. Lad chokoladen køle.
Pisk fløden tyk og bland den med likør og chokolade.
Fordel chokoladefløden på mandelbundene, også på den øverste bund.
Rist valnødderne i ovnen. Hak dem groft og drys dem over tærten. Lad den stå koldt mindst 4 timer.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 14715 gange, og udskrevet 279 gange.
Kommentarer
G - 2007-11-12 10:37:52 Det findes kun et ord for denne tærte - Himmelsk
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider