Mandel- og Chokoladetærte

Mandel- og Chokoladetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kage

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
500 g.marcipan
2 æg
 
 Fyld:
200 g.mørk chokolade
4 dl.piskefløde
2 spsk.likør m. appelsin eller kaffesmag
 
 Garnering:
100 g.valnødder
 
Opskrift:
Riv marcipanen og læg den i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør det hele til en jævn dej.

Læg bagepapir på to plader og tegn 4 cirkler efter en tallerken. Fordel dejen inden for cirklerne og bred den ud.

Bag bundene ved 250 grader på nederst rille i ca 10 min. Lad bundene køle og træk bagepapiret af.

Bræk chokoladen i stykker, kom dem i en skål og smelt dem over en kasserolle med varmt vand. Pas på dampen ikke rammer chokoladen, så den bliver fugtig. Lad chokoladen køle.

Pisk fløden tyk og bland den med likør og chokolade.

Fordel chokoladefløden på mandelbundene, også på den øverste bund.

Rist valnødderne i ovnen. Hak dem groft og drys dem over tærten. Lad den stå koldt mindst 4 timer.





karakterer:
Opskriften er vist 15812 gange,
og udskrevet 309 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-12 10:37:52
Det findes kun et ord for denne tærte - Himmelsk