Let æbletærte

Let æbletærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Let æbletærte, billede 4 Let æbletærte, billede 1 Let æbletærte, billede 2 Let æbletærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
3 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
30 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt smeltet smør og mel, rør dejen sammen og bred den ud i en smurt, raspdrysset tærteform (26 cm i diameter).

Skræl æblerne, skær dem i tynde både og sæt dem tæt i dejen.

Drys med hakkede mandler og sukker og sæt formen i ovnen på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.


Beskrivelse:

Historien bag æbletærten

Æbletærte er en klassiker, som kan nydes til enhver anledning, men som er allerbedst til sensommer og efteråret, når de danske æbletræer bugner med friske, sprøde æbler. Det er samtidig også en tærte, som i høj grad forbindes med Amerika, men stammer denne lækkerhed egentlig herfra?

Æblet, og æbletærtens, rejse - fra europa til USA

Æbletærten er, trods dens store forbindelse til landet, faktisk ikke amerikansk. Æblekagen har nemlig sine rødder i England, hvor den udsprang i forbindelse med kulinariske påvirkninger fra Frankrig, Holland og Det Osmanniske Rige.

Æbletræerne kom nemlig først til USA, da europæerne ankom til landet. I Danmark har der eksisteret æbler i flere tusinder af år, men det var formodentligt først i middelalderen, at man for alvor begyndte at dyrke dem. Til at starte med tørrede man æblerne og spiste dem således, men omkring 1800-tallet blev komfuret med dertilhørende bageovn en almindelig del af borgerskabets køkken. Her blev æbler først brugt som garniture til and, gås og steg tilberedt i ovn.

Det siges, at æbletærten blev opfundet i England, fordi man dengang ikke kunne opbevare frugt køligt, hvorfor tærten var en perfekt måde at få udnyttet æblerne på. Hvornår den kom til Danmark vides ikke, men det er helt sikkert stadig en perfekt måde at udnytte vores lækre, friske æbler på.

karakterer:
Opskriften er vist 1166016 gange,
og udskrevet 19166 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (740 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10020 (2385 kcal)
KJ pr. Pers. 1252 (298 kcal)
Vægt ialt 822 gram
Vægt pr. Pers. 102 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1219 KJ (290 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 13.3 gram
Kulhydrat 39.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2022-01-29 22:56:01
Tærten er nem at lave og smager virkelig godt. Efter min smag er den bedst, når den har været frosset

Skumelg  -  2022-01-08 20:42:59
Vildt nem og mega lækker tærte 😋

Marianne  -  2021-09-11 13:35:19
Den må endelig ikke få for meget tid i ovnen, estimeret tid er Max, prøv med en kødnål om den er færdig bagt. Jeg bruger ikke tid på at skrælle æblerne, det ser meget fint ud med lidt farve på. Iøvrigt tilsætter jeg en teskefuld bagepulver og en teskefuld vanillesukker til dejen. Kanelsukker på toppen før bagning. Nydes lun med kold creme fraiche. Mums.

Katrine Tomsen   -  2021-04-04 14:41:55
Jeg puttede en del mere mel i end der stod i opskriften. Den skal også have meget længere tid i ovnen end der står. Det er mega ærgerlig ellers en god opskrift

Kristine  -  2020-10-15 16:42:51
Den her opskrift er simpelthen fantastisk. Jeg har lavet den nogle gange efterhånden, og den er et kæmpe hit hver gang! Jeg plejer at lave dobbelt portion og lave det til en bradepande kage i stedet for en tærte, hvilket fungere rigtig godt :D Jeg sørger bare for at komme en teske bagepulver og vaniljepulver i pr. portion.

Nanna❤️  -  2019-10-13 12:09:03
Jeg har lavet denne opskrift uhyggeligt mange gange, og ELSKER DEN! Jeg laver dog min egen version, hvor jeg i stedet for mandler drysser hakket mørk (70%) chokolade under æblerne, og æblerne er desuden vendt i smeltet smør med sukker og kanel. Tilsat cremefraiche til sidst! Jeg bliver altid populær 🍫🤭

Micky  -  2019-09-15 11:38:42
Hvis man erstatter hvedemel med glutenfri jyttemel har man en fantastisk glutenfri udgave Skal ellers laves som der står i opskriften

Charifa Munther   -  2019-05-10 14:47:13
Super lækker æbletærte

Nyawang   -  2019-01-30 16:43:48
God tærte

kim og sander  -  2018-12-30 12:56:13
skriv raps drysset på ingrediens listen :)

Lene  -  2018-11-12 19:51:35
Super æble tærte og så er den nem og hurtig at lave

Tinna  -  2018-09-08 19:15:25
Den bedste og klart nemmeste æbletærte jeg nogen sinde har smagt/lavet. Jeg erstatter dog mandlerne med lidt Kanel sukker, da vi ikke er så glade for nødder. Og så er det med ingredienser man næsten altid har hjemme.

Mie  -  2018-09-02 20:12:15
Lidt mindre sukker efter min smag. Desuden kan man tilføje 20 gram kanel i melet og drysse med et tyndt lag kanelsukker i stedet for mandler.

  -  2018-09-02 15:26:56
Hvordan gør man, hvis den hat været på frys? Luner man den eller tør den op på køkkenbordet?

Anne-Jette  -  2018-08-28 11:16:41
Lækker tærte. Der findes mange slags tærtebundeopskrifter - men denne bund er skøn, meget hurtig at lave og så smager den fantastisk- Med æbler eller bær eller bare glasur, f.eks. chokolade med hasselnødder eller citron med hakkede mangler. Umm.

Suzi Enghaven  -  2018-08-13 11:39:22
Hvilket tilbehør er bedst til den...?

Kirstine  -  2018-06-10 10:06:05
Jeg kan se det er 5 år siden jeg prøvede opskriften første gang og det er stadig den jeg vender tilbage til. Den er også god med rabarber i stedet for æbler, mums! :)

Christian   -  2018-03-11 14:04:41
Hej. Her i huset bruger vi opskriften meget ofte, og skifter mellem mange forskellige typer bær. Alt, lige fra æbler til dagens variant - nemlig skovbær. Blomme med et drys af hk.mandler/valnødder og så lidt brun farin, er sindssyg lækker......😊

Trine  -  2017-12-13 10:08:54
Den kan sagtens fryses 😊

  -  2017-10-29 22:13:02
Den er super god. Kom lige en teske bagepulver i og en teske vanille pulver i. 👍😀

Anja  -  2017-10-20 18:27:39
Jeg har bagt denne kage flere gange. Den er fantastisk. Til dem der undrer sig over dejen, så skal den være let flydende. Den hældes i formen, og man presser æblerne ned i den halv flydende dej og bager den. Jeg plejer at drysse sukker, rasp og lidt kanel hen over bagefter. Den kan virkelig godt anbefales.

nanna  -  2017-09-11 14:46:45
kan den fryses?

Marianne  -  2017-09-02 14:50:38
Meget nem og lækker æbletærte😋 Kommer lidt kanel i sukkeret til sidst.

Jeanett  -  2017-04-17 20:28:16
Er laktose-intolerant, så brugte laktosefrit smør (& ligeledes laktosefri cremefraiche, som tilbehør til æbletærten). Brugte 90 g Muscovado & 90 g Pudder sukker, istedet for almindeligt sukker - bruger generelt ikke hvidt sukker. Tilføjede 2 tsk. vanilliesukker, 1/4 tsk bagepulver, samt 200 g marcipan, som anbefalet i forskellige kommentarer. Super lækker Æbletærte...

  -  2017-04-15 22:05:02
Kan den fryses?

BC  -  2017-03-11 15:52:51
Rigtig nem, tilføj 1 tsk vaniliesukker og en lille tsk bagbulver så er den suveren god 👌🏻

Ellen  -  2017-01-13 19:31:29
Jeg lavede dobbelt portion, tilsatte 1 stk bagepulver, og 2 tsk vaniliesukket og 200 g marsipan. Så blev den bare super, super god.

Pernille   -  2017-01-11 14:34:16
Hej Den kan osse fryses

TG  -  2016-12-28 10:50:49
Syntes det er en rigtig god opskrift meget nem og smager godt. Jer der skriver at der er for lidt mel. Det er ikke en mørdej og den skal være lidt flydende.

Bitten  -  2016-12-11 16:58:27
Hej Kim ved ikke hvad du mangler i opskriften,denne æble tærte er nem at bage, og smager som en himmerigsmundfuld.Du kan lave den i en luksus udgave ved at erstatte 80 gram hvedemel med 80 gram mandelmel og ½ tsk bagepulver

Jacob Gauguin  -  2016-11-17 17:25:18
Super lækker opskrift som har givet success et par gange. P.S. Springer du smører over bliver bunden dejlig sød med en snert sf marengs uhmmm 😊💪🏼

kim Dammand  -  2016-11-06 22:40:17
Noget er fuldkommen galt med dejen i denne opskrift!!!!! Der mangler en hel del mel!!!!! Ved ikke hvordan man kan skrive at opskriften er god!!!!???

Christinna  -  2016-11-05 14:40:13
Der burde stå i opskriften at man skal forvarme ovnen. Min tærte har været i ovnen i 45 minutter nu, og er stadig ikke bagt i midten :( det er lidt ærgerligt.

Andrea  -  2016-10-30 11:59:34
det er en mega god æbletærte den smager så godt

  -  2016-10-12 13:32:52
Rigtig nem opskrift - Super god kage! Har serveret den en del gange efterhånden og alle er vilde med den. Især hvis man laver lidt råcreme til :-D

Jeanette  -  2016-09-28 15:52:49
Super go kage, men jeg bagte den næsten en hel time før den var færdig.

klara  -  2016-09-23 16:53:02
den lyder fantastisk, og super enkel at lave. Glæder mig til det:)

søs munch  -  2016-08-12 09:34:38
Hej Hvilken rasp snakker vi om? 😊

hmm  -  2016-08-05 12:58:44
Har nogen reelt fulgt denne opskrift? Der skulle mindst dobbelt så meget mel i vores dej før den var brugbar.

Nanna  -  2016-08-02 11:25:02
Kan den fryses ned??

Louise   -  2016-06-08 10:23:55
Det er virkelig en nem og lækker kage. Jeg modtager altid kun komplimenter for den :) Jeg bruger skamfuldt meget kanel på toppen.. Haha.. Og så cremefraiche til :) 👍

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her