Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, ca 5 min. Tilsæt hvedemel og bagepulver rør rundt til dejen er uden klumper.
Læg bagepapir i en bradepande 25*30 cm, hæld dejen i og bred den ud. Bages ved 250 grader C. alm. ovn på nederste rille i ca 5 minutter til den er gennembagt og har fået lidt farve. Mærk med fingerspidserne om kagen er tør i midten. Tag den ud og lad den køle på en bagerist.
Træk papiret af og læg kagen på et fad.
Pisk æggeblommer og sukker til fyldet luftigt. Tilsæt hyldeblomstersaft.
Læg husblas i koldt vand mindst 5 min. Pisk fløden stiv. Kram husblasen godt, læg den i en skål og smelt den i mikroovn i ca 10 sek.
Hæld husblasen i æggemassen og rør godt rundt. Tilsæt flødeskum. Rør med lette tag og lad massen stå lidt til den begynder at blive fast. Bred massen ud på kagebunden i et jævnt lag. Lad tærten stå koldt mindst 4 timer.
Pynt med valnøddekerner og citronmelisse.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(12 stemmer)
Opskriften er vist 22242 gange, og udskrevet 518 gange.
Kommentarer
Per - 2012-06-28 16:14:36 Måske ikke så praktisk med firkantet form, da den ikke paser til så mange fade, men den kan jo som vi har gjort vendes ud på en bageplade, og serveres herpå.
Alternertivt kan bunden bages i en springform.
sussi - 0000-00-00 00:00:00 kanon nem opskrift max point
- 0000-00-00 00:00:00 super frisk og super lækker nem at lave
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider