Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gripsholmkage

Gripsholmkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Dej:
4.5 dl.hvedemel
150 g.smør
1.5 dl.sukker
1 æg
 
 Fyld:
25 g.smør
1 dl.piskefløde
1.5 dl.lys sirup
1.5 spsk.honning
250 g.smuttede mandler i strimler
 


Opskrift:

Hak mel, fedtstof, sukker og æg sammen, enten i hånden eller maskinen. Læg dejen på et melet bord og arbejd den jævn og fin med melede hænder. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen føles løs. Rul 2/3 af dejen ud til en rund kagebund og læg den i bunden af en springform, ca. 22 cm i diameter. Bages ved 175 grader på nederste rille i ca. 10 min. Kom fedtstoffet til fyldet i en tykbundet kasserolle og tilsæt fløde, sirup, honning og mandler. Varm det hele under omrøring og lad mandeldejen koge et par min. Klem resten af dejen ud langs formens kant, lidt tykkere forneden lidt tyndere for oven. Hæld mandeldejen i formen og bag kagen i 20-25 min til den er fin gylden. Lad kagen køle 5-10 min inden du tager den ud af formen.

Tips:

Smelt lidt mørk chokolade og pensl en 2 cm bred kant på kagen. Lad chokoladen stivne og dekorér den derefter med flødeskum og jordbær.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5023 gange,
og udskrevet 58 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu