Frugttærte a'la Pauli

Frugttærte a'la Pauli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
4 dl.hvedemel
150 g.smør
1 spsk.fløde
1 spsk.vand
 
 Vaniljecreme:
3 dl.piskefløde
1 æg
3 spsk.sukker
1 spsk.maizenamel
1 tsk.vaniljesukker
 
 Garnering:
 frugt og bær f.eks. hindbær vindruer jordbær kiwi ananas ferskner eller mandarinbåde
 
 Gelé:
3 Husblas, blade
1 dl.hvidvin
1 dl.vand
1 spsk.sukker
 
Opskrift:
Hak mel og fedtstof sammen til en grynet masse. Tilsæt fløde og vand og arbejd dejen sammen. Lad dejen hvile koldt, mens du laver vaniljecremen.

Bland fløde, æg, sukker og maizenamel i en tykbundet kasserolle. Lad cremen simre, til den bliver tyk. Smag til med vaniljesukker og lad cremen blive kold.

Skyl og rens bærrene. Skær frugten i skiver eller skær dem i både.

Beklæd en pieform med løs bund med dejen. Bag piebunden ved 175 grader på midterste rille i ca 10 min. Bunden skal være lysebrun.

Læg husblasen i koldt vand i 10 min. Kram bladene. Giv vin, vand og sukker et opkog og lad husblasen smelte i blandingen. Lad geléen blive kold.

Bred vaniljecremen over piebunden. Læg bær og frugt i et flot mønster ovenpå cremen. Fordel geléen over frugten og stil tærten koldt til geléen er stivnet.

Tips:

I stedet for selv at lave vaniljecremen, kan du anvende et pulver.





karakterer:
Opskriften er vist 16414 gange,
og udskrevet 522 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu