Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og ælt det ind i melet med fingrene - hændernes varme er tit for meget. Tilføj sukkeret. Når dejen kan rulles ud, er den klar. Den kan godt sættes i køleskabet, men skal så svøbes i folie fro at holde sig fugtig. Bred dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op langs randen. Prik i overfladen med en gaffel og drys en smule flormelis over. Anbring abrikoserne med ydersiden opad - er de henkogte, så hæld lidt af lagen ved. Drys evt. med flormelis. Sæt tærten i en forvarmet ovn og bag en halv times tid ved ca. 175°. Når tærten er ved at være bagt, smeltes abrikosmarmeladen i en kasserolle. Straks når tærten er ude af ovnen glaseres den med marmeladen. Lige lækker kold, som varm.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(5 stemmer)
Opskriften er vist 16437 gange, og udskrevet 224 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider