Fransk abrikostærte

Fransk abrikostærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
200 g.hvedemel
150 g.smør
15 g.sukker
1 knsp.salt
 
 Fyld:
850 g.abrikoser - 2 dåser
100 g.flormelis
1.5 dl.abrikosmarmelade
 
Opskrift:
Si mel og salt. Tilføj smørret i bidder og ælt det ind i melet med fingrene - hændernes varme er tit for meget. Tilføj sukkeret. Når dejen kan rulles ud, er den klar. Den kan godt sættes i køleskabet, men skal så svøbes i folie fro at holde sig fugtig. Bred dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op langs randen. Prik i overfladen med en gaffel og drys en smule flormelis over. Anbring abrikoserne med ydersiden opad - er de henkogte, så hæld lidt af lagen ved. Drys evt. med flormelis. Sæt tærten i en forvarmet ovn og bag en halv times tid ved ca. 175°. Når tærten er ved at være bagt, smeltes abrikosmarmeladen i en kasserolle. Straks når tærten er ude af ovnen glaseres den med marmeladen. Lige lækker kold, som varm.





karakterer:
Opskriften er vist 18840 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu