Fin æblekage 02

Fin æblekage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Dej:
200 g.smør
2 dl.sukker
4 æg
1 citron reven skal heraf
3 dl.hvedemel
 
 Fyld:
2 dl.vand
1 dl.sukker
0.5 citron reven skal og saft heraf
1 stykke helt kanel
500 g.æbler
 
 Pynt:
 flormelis
 
Opskrift:
Begynd med at forberede fyldet. Bring vandet i kog sammen med sukker, citronskal og saft, samt kanelstang. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i både. Kog dem knap møre i sukkerlagen. Lad dem køle af. Si lagen fra. Rør fedtstof og sukker luftig, gerne med elmixeren. Pisk æggene i, ét ad gangen. Tilsæt citronskal og vend melet i. Hæld halvdelem af dejen op i en smurt og raspdrysset springform, ca 22 cm i diameter. Fordel de godt afdryppede æblestykker over dejen. Dæk med resten af dejen. Bag kagen på risten i bunden af ovnen ved 175 grader ca 1 time. Lad kagen køle af i formen inden kanten løsnes forsigtigt. Sigt lidt flormelis over kagen lige inden den serveres.

Tips:

Hvis du vil variere smagen på kagen kan du bruge 1 dåse (400) pærer, fersken eller abrikoser i stedet for æbler.


karakterer:
Opskriften er vist 20052 gange,
og udskrevet 383 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu