halve abrikoser á 450 g 2 ds. halve abrikoser á 450 g
150
g.
mandler 150 g. mandler
125
g.
smør 125 g. smør
0.75
dl.
sukker 0.75 dl. sukker
3
æg 3 æg
1
tsk.
vanillesukker 1 tsk. vanillesukker
Opskrift:
Smelt fedtstoffet,tilsæt sukker, hvedemel og bagepulver og bland det til en jævn dej. Tryk dejen ud i en form med løs bund, ca 26 cm i diameter og pres kanten godt til mod formens kant. Forbag den ved 225 grader på midterste rille i ca 10 min. Lad abrikoserne dryppe af i et dørslag, men gem væden. Skold mandelerne, spul dem med koldt vand og smut skallen af dem. Mal mandlerne.Rør fedtstoffet og sukkeret til fyldet luftigt. Tilsæt et æg ad gangen, de malede mandler samt vanillesukkeret og bland det hele godt.Bred mandelcremen ud i kageskallen og læg abrikoserne på med snitfladerne opad.Bages ved 175 grader på nederste rille i ca 30 min til fyldet er stivnet og er blevet gylden. Læg husblasen i blød i ca 5 min, kram vandet ud og smelt den i abrikosvæden. Lad det stivne halvt og bred det derefter over tærten.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 7489 gange, og udskrevet 103 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider