Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Engelsk æblepie

Engelsk æblepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :


Engelsk æblepie, billede 4 Engelsk æblepie, billede 1 Engelsk æblepie, billede 2 Engelsk æblepie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
750 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

140 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Muskat, friskrevet
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
75 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
0.5 Appelsiner, skallen heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Dej:
Saml dejen og stil den koldt.


Skold, smut og hak mandlerne.
Bland de tørre ingredienser til fyldet sammen med den revne skal af citron og appelsin, rosiner og mandler. Skræl æblerne og skær dem i små tern, og bland dem med de øvrige ingredienser til fyldet


Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden. Rul den store ud og beklæd en smurt springform 22 cm. i diameter. Forbag ved 200 grader C. alm. ovn i 10 min.


Læg fyldet i bunden.
Rul den anden del af dejen ud og læg på som låg.

Bag ved 200C i 20-40 min. til den er gylden og dufter.


Serveres med flødeskum eller cremefraiche.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 39469 gange,
og udskrevet 996 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19934 (4746 kcal)
KJ pr. Pers. 2491 (593 kcal)
Vægt ialt 1756 gram
Vægt pr. Pers. 219 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1134 KJ (270 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 38.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-02-19 18:34:28
Den får et ekstra pift hvis man lægger æblestykkerne i appelsinsaft blandet med lidt brun farin og korn fra 2 vanillestænger.