| |
|
Engelsk stikkelsbærpie
Engelsk stikkelsbærpie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| | Dej: Dej: | 175 | g. | smør 175 g. smør | 50 | g. | grahamsmel 50 g. grahamsmel | 300 | g. | hvedemel 300 g. hvedemel | 2 | spsk. | sukker 2 spsk. sukker | ½ | dl. | creme fraiche ½ dl. creme fraiche | | | | | | Fyld: Fyld: | 500 | g. | grønne stikkelsbær 500 g. grønne stikkelsbær | 100 | g. | sukker 100 g. sukker | 1 | spsk. | kartoffelmel 1 spsk. kartoffelmel | ½ | tsk. | kanel½ tsk. kanel | | | |
| |
Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og creme fraiche og ælt dejen let sammen. Lad den hvile indpakket i køleskabet 1 time eller længere.
Fyld:
Skyl stikkelsbærrene og nip dem. Bland bærrene med sukker, kartoffelmel og kanel.
Rul 2/3 af dejen ud på et melet bord og beklæd en velsmurt tærteform (ca. 24 cm. i diameter) med dejen.
Fordel bærrene i bunden.
Rul resten af dejen ud og læg den over bærrene som låg. Tryk kanten godt til hele vejen rundt. Skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud.
Bag pien 35-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille.
Server pien lun med iskold flødeskum.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5
(5 stemmer)
Opskriften er vist 32696 gange, og udskrevet 778 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Line K - 2020-07-28 15:36:37 Opskriften er egentlig god men bærrene er alt for sure så der skal altså mere sukker til
|
|