Cremetærte med blåbær

Cremetærte med blåbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
100 g.smør
225 g.hvedemel
0.75 dl.Kaffefløde 9%
2 tsk.vanillesukker
 
 Creme:
3 æggeblommer
2.5 dl.mælk
75 g.sukker
1 spsk.majsstivelse
 
 Fyld:
300 g.frosne blåbær
100 g.sukker
3 Husblas, blade
 
 Drys:
 lidt sigtet flormelis
 
Opskrift:
Tø blåbærrene op, drys sukkeret over og varm dem op til kogepunket på en pande. Vend forsigtigt rundt i dem.

Udblød husblasen i koldt vand 3 minutter og vrid vandet af. Tag blåbærrene fra bluset og rør husblasen i, til den er smeltet.

Bring mælken i kog. Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Hæld den spilkogende mælk i æggemassen under langsom piskning og kom crememassen tilbage i gryden. Lad cremen koge igennem nogle minutter.

Smuldr smørret i melet sammen med vanillesukker. Tilsæt fløden, mens dejen samles med let hånd. Fyld dejen i en springform på ca. 23 cm med bagepapir i bunden. Tryk dejen op i kanten, så den får høje sider. Forbag tærtebunden ved 200 grader på næstnederste rille i 10 minutter. Tag den ud og bred cremen over dejen og bag den yderligere 15 minutter. Tag den ud og lad den køle af.

Læg blåbærrene på toppen. Lad kagen blive kold, men ikke iskold. Server den med et tyndt lag sigtet flormelis og pynt evt. med lidt røde bær.





karakterer:
Opskriften er vist 17893 gange,
og udskrevet 344 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu