Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Citrontærte 02

Citrontærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Mørdej:
200 g.hvedemel
100 g.smør
1 spsk.sukker
3-6 spsk.koldt vand
 
 Fyld:
2 æg
225 g.sukker
75 g.smeltet smør
1 citron reven skal herfra
1 dl.friskpresset citronsaft
 
 Pynt:
 drys af flormelis
 evt. syltede citronskiver lavet af 1 citron skåret i papirtynde skiver kogt i 1 dl sukker og 2 spsk vand.
 


Opskrift:

Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst en time.

Rul den derefter ud og læg den i en smurt tærteform, og skær dejen til. Sæt ovnen på 200 grader C.

Pisk æg og sukker til fyldet - det skal være lyst og luftigt. Tilsæt så smeltet smør (afkølet!) og citron skal og saft, og hæld fyldet i den ubagte tærtebund.

Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175 grader C. Bag tærten i ca. 35 minutter - hold øje med overfladen. Lad tærten stå 10 minutter for eftervarme.

Servering:
Pynt med syltede citronskiver eller flormelis. Server kold eller lun med koldt flødeskum, eller vanilleis.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 11356 gange,
og udskrevet 231 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anna  -  2013-12-26 10:57:31
Det lyder vildt lækkert. kan ikke vendte med at prøve den


Steph  -  2012-02-17 20:27:49
Mit fyld stivner ikke?! Er der noget galt med opskriften?


Amalie  -  2009-11-13 18:41:07
Mørdejen i min tærte blev rigtig god og sprød, til gengæld kunne jeg ikke få fyldet til at stivne, jeg endte med at give tærten dobbelt tid, men den stivnede aldrig, så det var en sprød skal, med citron-sjap i. (Den blev bagt i en bordovn, men det burde ikke gøre så stor en forskel.