Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Citrontærte 03

Citrontærte 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
250 g.hvedemel
125 g.smør
0.5 tsk.salt
0.5 dl.koldt vand
1 æggeblomme
 
 Creme:
200 g.sukker
4 æggeblommer
2 spsk.majsmel
0.5 dl.citronsaft
1 citron reven skal heraf
 


Opskrift:

Mørdej:
Smørret smuldres med let hånd i melet. Saltet blandes i, og dejen samles hurtig med koldt vand og æggeblommen. Dejen må ikke bearbejdes for meget da den så bliver tung og løber ned af formens sider. Dejen pakkes ned i en aluform og lægges i køleskabet i ca. 1 time.

En tærteform med løs bund (28-30 cm. diameter) smøres, dejen rulles ud med lidt mel på bordet i ca. 4 mm tykkelse og lægges i formen. Sørg for at dejen trykkes helt op af formens kanter. Sættes i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter til den er lysebrun.

Mens tærtebunden bliver kold, piskes alle ingredienserne til cremen sammen og sættes på varmen. Pisk i cremen, til den jævner let. Sis gennem en sigte. Hæld den afkølede creme i tærtebunden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 11871 gange,
og udskrevet 180 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Unknown  -  2012-01-10 19:57:09
Må indrømme jeg var en smule skuffet...Ved ikke om det er mig der har gjort noget forkert... Synes ikke der kom nok creme ud af den portion, som opskriften anviste. Så jeg blandede noget flødeskum, græsk yoghurt og sukker i for at tærten kom til at se ud af noget. Bunden blev helt fin. Smager dog ikke af noget. Ville måske gøre den en smule sød også, med lidt sukker.


Annika  -  2007-05-28 16:38:30
Den samger rigtigt rigtigt godt. Dejen kan laves med smeltet smør, så behøver den ikke at hvile i køleskab.