Citronpie

Citronpie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Dej:
75 g.smør
2-2.5 dl.knuste kiks f.eks. Digestiver
2 spsk.sukker
 
 Fyld:
3 æg
1 spsk.reven citronskal
1 spsk.reven appelsinskal
0.75 dl.citronsaft
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Smelt fedtstofffet og lad det køle. Bland de knuste kiks (eller søde småkager) til en dej sammen med fedtstof og sukker. Tryk dejen ud i en pieform med løs bund og bag bunden på nederste rille ved 200 grader i ca 6-8 min. Lad bunden køle.

Del æggene og pisk æggehviderne til hårdt skum og tilsæt 1- 1 ½ dl sukker, lidt ad gangen, så er det lettere at få det blandet.

Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret samt den revne skal. Tilsæt citronsaft. Pisk fløden til skum. Bland flødeskum, æggehvide og æggeblommemassen forsigtigt.

Hæld massen over piebunden og sæt den i fryseren i ca 2-3 timer. Tag pien ud 15 min før serveringen og tag den ud af formen.


karakterer:
Opskriften er vist 8541 gange,
og udskrevet 138 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anita  -  2009-01-25 11:04:45
2209-01-24 Der skal 1 dl sukker i æggehviderne og ½ dl i æggeblommerne, når pien kommer ud af fryseren, pyntes den lige med blåbær. Virkelig god og frisk dessert