Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokoladetærte

Chokoladetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokoladetærte, billede 4 Chokoladetærte, billede 1 Chokoladetærte, billede 2 Chokoladetærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 g.mandler
150 g.sukker
150 g.smør
150 g.lindt surfin
1 spsk.cognac
3 æg
 
 Overtræk:
100 g.lindt surfin
10 g.smør
 


Opskrift:

Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor. Bland de hakkede mandler med sukker i en skål.

Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt. Rør chokoladeblandingen sammen med sukker, mandler og evt. cognac.
Pisk æggene i ét efter ét.

Hæld dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, og stil den i ovnen i ca. 30 minutter ved 175 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnribbe.

Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet.

Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand.

Når chokoladen er stivnet er kagen klar til servering. Den har en blød, lidt svampet konsistens. Server f.eks. med hindbærpuré, is eller cremefraiche med hindbær.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5380 stemmer)

Opskriften er vist 83850 gange,
og udskrevet 664 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hausfrau  -  2016-08-29 12:22:05
Dobbeltportion lavet. Blev fantastisk lækker. MEN brugte 70 % mørk chokolade og tilsatte krydret rom, da vi ikke er cognacdrikkere. Blev så lækker!


SLH  -  2016-04-22 11:54:41
Jeg undrer mig over de mange dårlige kommentarer til denne kage. Jeg har lavet den flere gange og med stor succes. MEN det er en lidt bitter cokoladesmag man har i selvekagen (alt efter den chokoladekvalitet man vælger) men det skal de søde jordbær/el. hindbær og isen modsvare. Jeg har kun brugt kagen som dessert, og som sagt til stor glæde for gæsterne.


Milo  -  2012-10-27 11:55:53
Jeg brugte Mandel Essens istedet for Cognac, Og Brugte Hasselnødflager istedet for Mandler, OG Brugte RITTER SPORT CHOCO DUO Istedet for LINDT SURFIN. Det smager vildt godt :)!


Gert K  -  2012-03-13 14:05:41
Dette er den værste chokoladetærte, som jeg nogensinde har smagt. Jeg lod mig snyde af den falske karakter. Der er ti gange så mange, der har givet denne ret en karakter i forhold til de andre retter herinde. Trods 5.500 stemmer har kun ni kommenteret og heraf er fire negative. Sammenfaldende. Konklussionen er denne kage fortjener et lille tretal og folk fortjener bedre.


Anne Sørensen  -  2010-11-27 17:31:42
Det er overhovedet ikke en rigtig chokolade tærte! Den falder ikke rigtig i min smag. En anden chokolade tærte i bare skal prøve er denne, opskriften er fra Jamie Oliver: Ca. 10 pers. Ovn: 150 grader Dej: En portion sød mørdej Fyld: 1. del: 140g smør 150g god mørk chokolade 8 spsk god kakao -------------- 2. del: 4 æg 200g sukker 3 spsk gylden sirup 3 mellemstor spsk creme fraice eller anden syrnet fløde (jeg brugte græsk yoghurt) ------------ 1. del smeltes over et vandbad. Mørdejen spredes ud i et tærte fad, og forbages i ovnen i 10 minutter. Imens piskes æg og sukker til en let og cremet masse. Sirup og creme fraiche tilsættes. Den smeltede chokolade blanding tilsættes, og massen røres godt sammen. Til sidst hældes massen i bunden, og tærten bages i 40-45 minutter. Serveres med hindbær coulis (optøede frosne hindbær røres sammen med flormelis og lidt citron) eller en frisk sorbet. Vedlæg gerne en kommentar, hvis i prøver denne opskrift. M.V.H. Anne Sørensen


Chef_Chili  -  2010-05-16 12:55:28
Det er overhovedet ikke en tærte... Det er nærmere en ganske normal chokoladekage... :s


CS  -  2010-04-29 11:22:39
Hvor mange personer er opskriften til?


CS  -  2010-04-29 11:22:03
Super godt lavet - smager ski'e godt


mønboen  -  2009-03-08 07:36:03
Surfin er en halvbitter chokolade, men jeg vil da nok foretrække tærten med mørk. Og så er der nogen, der har leget med vurderingerne - kan de nulstilles?


malene  -  2009-02-18 12:28:08
hmm... den smager slet ikke godt.. Da vi skulle få gæster synes jeg at jeg skulle lave sådan en kage som så godt ud .. og da den var færdig smagte den ADR... jeg blev til grin over for mine gæster


Per  -  2009-01-03 18:08:34
Lindt er navnet på dem der fremstiller chokoladen, men surfin har jeg ikke kunnet finde, Vi brugt lindt excellence en 70% mørk chokolade


Joli  -  0000-00-00 00:00:00
Let at lave og smager super godt som dessert med vanilleis