Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chokoladepie

Chokoladepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dej:
150 g.smør
3 dl.hvedemel
2 spsk.sukker
0.5 citron reven skal heraf
1 æggeblomme
2 spsk.vand
 
 Fyld:
2.5 dl.mælk
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk.hvedemel
100 g.mørk chokolade
3 tsk.vanillesukker
 
 Marengs:
2 æggehvider
0.75 dl.sukker
1 spsk.mandelflager
 
Opskrift:
Kom fedtstof, mel, sukker, citronskal, æggeblommer og vand i køkkenmaskinen og kør det hele til en smidig dej. Tryk dejen ud i en pieform, ca 25 cm i diameter. Lad den stå koldt ica 15 min. Hæld mælken i en tykbundet kasserolle. Tilsæt det hele æg, æggeblommer, hvedemel samt chokolade brækket i mindre stykker. Varm det hele under omrøring. til det bliver en tyk creme. Cremen skal simre, men må ikke koge. Lad cremen køle. Bag pieskallen 225 grader på nederste rille i 15 min. Kom vanillesukker i chokoladecremen og hæld det i den forbagte bund. Pisk æggehviderne til marengsen stiv med halvdelen af sukkeret. Vend resten af sukkeret i med lette tag og bred marengsmassen over chokoladecremen. Drys med mandelflager. Bag pien ved 150 grader i ca 12 min, eller til marengsen er gylden. Dæmp temperaturen til 100 grader og bag pien yderligere 45 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (45 stemmer)

Opskriften er vist 13748 gange,
og udskrevet 248 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Bella  -  2012-11-16 15:34:57
Min blev rigtig god :) Jeg blev bare nød til at sætte grill på ovnen for at marengsmassen blev gylden. Men den blev mega lækker!!! :D

Jette  -  2012-08-25 18:06:08
Desværre blev kagen aldrig bagt inden i, selv efter at have givet den v. 175 grader i 15 minutter ekstra end det angivede var den fuldstændig flydende inden i. Måske skulle den have været bagt v. 175 grader hele tiden igennem.