Chokoladekage med mokka

Chokoladekage med mokka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.smør
100 g.ren mørk chokolade
2 dl.sukker
3 æggeblommer
2 tsk.fint pulveriseret frysetørret kaffe
50 g.hvedemel
3 stiftpiskede (og jeg gentager: stiftpiskede) æggehvider
 
 Til formen:
 smeltet smør
 
 Pynt:
 flormelis
 
Opskrift:
Hak chokoladen i stykker og smelt den ved svag varme i en stor gryde sammen med fedtstoffet. Tag gryde fra varmen, tilsæt sukker og rør æggeblommer i en ad gangen. Tilsæt pulverkaffe (mal det evt. ekstra fint med en kagerulle) og mel, og vend til sidst de stiftpiskede hvider i. Bag kagen i en smurt, raspdrysset tærteform med løs bund i ca. 25-30 min. ved 175 C. Lad kagen stå til næste dag hvor den drysses med flormelis. Servering: Server kagen med flødeskum eller (vanille-)is. Kagen hæver ikke og må gerne falde lidt sammen så den virker klæg.





karakterer:
Opskriften er vist 15175 gange,
og udskrevet 273 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
god kage, men husk kun 50 gram mel, 1½ dl mel er 90 gram mel!

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækkern, nem og anvendelig