Appelsintærte

Appelsintærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers 8 Pers
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Appelsintærte, billede 4 Appelsintærte, billede 1 Appelsintærte, billede 2 Appelsintærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
   
  Sirup:
Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Cointreau 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
1 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
chokoladespåner
   
Opskrift:
Bund:
Rør fedtstof og sukker luftigt. Tilsæt ægget og rør dejen jævn og fin. Tilsæt bagepulver og hvedemel skiftevis med mælken og rør til dejen er uden klumper. Riv skallen af 1 appelsin i dejen og rør det i dejen, gem appelsinen til saft i sirup.

Smør en rund springform, ca. 25 cm. i diameter, og drys den med rasp. Hæld dejen i og bag den på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 min. Prøv at stikke i den med en strikkenål og se om kagen er bagt.

Tag kagen ud og lad den stå nogle min. Vend den derefter ud på en rist og lad den blive kold.

Sirup:
Pres saften af appelsinen fra bunden og kog den lidt ind med sukker og lade det køre af. Tilsæt cointreau eller anden appelsinlikør.

Prik bunden med en gaffel. bare lige igennem topskorpen, og fordel så siruppen herover. Lad den trække ned i kagen.

Fyld:
Pisk fløden til skum og fordel den på kagen.

Riv appelsinskal over kagen, hvorefter du skærer resten af skallen af og filiter appelsinen. Fordel applesinfilleterne over kagen. Pynt evt. med lidt chokoladespåner.





karakterer:
Opskriften er vist 16834 gange,
og udskrevet 225 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12385 (2948 kcal)
KJ pr. Pers 1548 (368 kcal)
Vægt ialt 1247 gram
Vægt pr. Pers 155 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 992 KJ (236 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 28.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu